top of page
  • Foto van schrijverCarla

Verzekering

‘HELP! Ik ben op zoek naar een geschikte newborn fotograaf maar zie door de bomen het bos niet meer. ‘Ben je zwanger en op zoek naar een newborn fotograaf, dan help ik je graag in jouw zoektocht.


In de blog "Hoe vind ik een geschikte newborn fotograaf?" vind je een overzicht van alle aspecten waar je best even aandacht aan besteedt.


In deze blog gaan we dieper in op het aspect "Verzekering".


Verzekering


"Kies een newborn fotograaf die beschikt over een gepaste verzekering."


Heeft de fotograaf een verzekering BA Uitbating (burgerlijke aansprakelijkheid) die voldoende schade dekt en waarin expliciet is opgenomen dat er met newborns wordt gewerkt?

Is deze verzekering geldig in België?


Een verzekering BA Uitbating vergoedt de schade die een derde oploopt door een fout van de uitbater (in dit geval de fotograaf) of zijn personeel tijdens zijn werkzaamheden. Met andere woorden, de aansprakelijkheid van de ondernemer wordt verzekerd. Als voorwaarde wordt gesteld dat de schade is ontstaan door en tijdens de beroepsactiviteit: het verhandelen van goederen, het leveren van diensten, het vervaardigen van goederen.


Schade als gevolg van een fout van de klant, valt niet onder de verzekering BA uitbating. De klant dient hiervoor zelf te beschikken over een familiale aansprakelijkheidsverzekering.


De fotograaf zelf kan geen gebruik maken van een familiale aansprakelijkheidsverzekering, deze particuliere verzekering dekt immers geen schade die voortkomt uit beroepsactiviteiten.

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor ondernemingen doet dat wel en dekt - afhankelijk van de gekozen dekking - alle lichamelijke, materiële en immateriële schade die ontstaat tijdens of door de bedrijfsmatige werkzaamheden.

Doe daarom geen beroep op een amateurfotograaf voor je (newborn) reportage, deze beschikt immers niet over een gepaste verzekering!


Conclusie: We raden je aan om te controleren of de fotograaf over een verzekering BA uitbating beschikt vooral als je gaat werken met een fotograaf in bijberoep.96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page