top of page
  • Foto van schrijverCarla

Veiligheid eerst!

‘HELP! Ik ben op zoek naar een geschikte newborn fotograaf maar zie door de bomen het bos niet meer. ‘

Ben je zwanger en op zoek naar een newborn fotograaf, dan help ik je graag in jouw zoektocht.


In de blog "Hoe vind ik een geschikte newborn fotograaf?" vind je een overzicht van alle aspecten waar je best even aandacht aan besteedt.


In deze blog gaan we dieper in op het aspect "Veiligheid".


Veiligheid


"Kies een fotograaf die de veiligheid van jouw baby op de eerste plaats stelt."


Jouw baby moet ten allen tijde onder toezicht staan tijdens de fotoreportage. Ook wanneer je baby op de bean bag ligt, ook dan moet er, naast de fotograaf, een assistent aanwezig zijn of een ouder. Er zijn maar een paar uitzonderlijke gevallen of een paar ‘props’ (bijvoorbeeld de Perfect Posie® ) die als volledig veilig kunnen beschouwd worden en waar je baby even alleen kan liggen.


Wanneer een volwassene een baby vasthoudt dienen er ten alle tijden 3 contactpunten te zijn. Wanneer een broertje of zusje de baby vasthoudt, dienen mama en/of papa in de onmiddellijke buurt te zijn en dienen zij eventueel de baby mee te ondersteunen.


Je ziet waarschijnlijk al eens poses passeren waarvan je denkt: dit is niet veilig. Dat hoeft het niet altijd te zijn.

  • Soms creëert de fotograaf dit beeld op een verantwoorde manier, door twee of meerdere foto’s samen te stellen die elk op zich genomen zijn in een veilige situatie. De kikvors pose is daarvan een voorbeeld.

  • Soms bedriegt het beeld jouw hersenen. Zo is er de pose ‘op handen gedragen’, waarbij het lijkt alsof jouw baby’tje in de lucht wordt gestoken maar in werkelijkheid ligt het neer op een zwarte doek.

Wil jij graag zo’n foto’s? Kies voor een fotograaf die wat meer moeite doet om jouw ideale foto te ‘creëren’ a.d.h.v. meerdere foto's of specifieke invalshoeken en daarbij de veiligheid van jouw baby als prioriteit stelt. Kies voor een fotograaf die ‘NEE, nee dat doe ik niet’ durft te zeggen tegen een onveilige pose in plaats van toch die gewaagde foto te nemen.


Jouw baby is het kostbaarste dat er bestaat op de wereld. Geef jouw baby in de juiste handen.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page