top of page
  • Foto van schrijverCarla

Studio, uitrusting en maatregelen

‘HELP! Ik ben op zoek naar een geschikte newborn fotograaf maar zie door de bomen het bos niet meer. ‘Ben je zwanger en op zoek naar een newborn fotograaf, dan help ik je graag in jouw zoektocht.


In de blog "Hoe vind ik een geschikte newborn fotograaf?" vind je een overzicht van alle aspecten waar je best even aandacht aan besteedt.


In deze blog gaan we dieper in op het aspect "Studio, uitrusting en maatregelen".


Studio, uitrusting en maatregelen


"Kies voor een fotograaf met een afzonderlijke studio en aangepaste uitrusting, die voldoende verlucht kan worden en toch aangenaam warm is, een studio die beschikt over voldoende ruimte om, wanneer mogelijk, afstand te houden."


Warme studio: kan de studio voldoende warm gemaakt worden om mijn newborn te fotograferen? Wanneer een newborn in zijn blootje gefotografeerd wordt, moet een basistemperatuur van 25°C vlot haalbaar zijn ook wanneer de studio verlucht wordt en moet er indien nodig bij verwarmd kunnen worden tot 26°C . Wanneer de newborn ingebakerd is of kleertjes draagt, kan de temperatuur lager gehouden worden.


Al het materiaal dat de fotograaf gebruikt tijdens een newborn reportage moet geschikt/vervaardigd zijn voor newborn fotoreportages, het moet veilig zijn en gebruikt worden onder veilige omstandigheden.


Beschikt de fotograaf over specifieke maatregelen bij een uitbraak van een besmettelijke ziekte? Dit alles op het oog om overdracht van virussen en bacteriën zoveel mogelijk te voorkomen.

  • Zeker in tijden van CORONA is het belangrijk dat de fotograaf over een aparte studio beschikt: privé en beroep moeten gescheiden zijn. Er dient een aparte ingang te zijn voor de klanten.

  • Verluchting studio: COVID heeft ons geleerd dat verluchting van de studio heel belangrijk is. Daarbij mag het, tijdens het verluchten, niet tochten op de newborn. Een pluspunt is wanneer de studio beschikt over een systeem die het debiet van de luchtstroom regelt in functie van gemonitorde parameters of de fotograaf verwittigt dat hij extra moet verluchten.

  • FFP2/KN95-masker: Draagt/gebruikt de fotograaf beschermingsmateriaal? Een mondmasker dat zowel mond als neus bedekt is verplicht. Bij voorkeur wordt er gebruik gemaakt van FFP2 masker

  • Draagt de fotograaf aparte kledij voor jouw reportage? Worden de handen ontsmet vóór, tijdens en na de reportage?

  • Afmetingen studio: hoewel een newborn studio meestal wat knusser en kleiner is dan een studio voor volwassene fotografie, dient er voldoende ruimte te zijn om enerzijds de reportage in veilige omstandigheden te kunnen laten verlopen en om, telkens wanneer mogelijk, afstand te nemen/houden.

  • Inplannen van maximaal één newborn fotoreportage per dag is een pluspunt.

  • De studio (alle oppervlakten die aangeraakt worden) dient gereinigd/ontsmet te worden tussen twee newborn reportages.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page