top of page
 • Foto van schrijverCarla

Referenties, Recensies, Prijs en Inhoud

Bijgewerkt op: 27 jan. 2022

‘HELP! Ik ben op zoek naar een geschikte newborn fotograaf maar zie door de bomen het bos niet meer. ‘

Ben je zwanger en op zoek naar een newborn fotograaf, dan help ik je graag in jouw zoektocht.


In de blog "Hoe vind ik een geschikte newborn fotograaf?" vind je een overzicht van alle aspecten waar je best even aandacht aan besteedt.


In deze blog gaan we dieper in op het aspect "referenties/recensies" enerzijds en "prijs en inhoud van de fotoreportage" anderzijds.Referenties/Recensies


Via mond aan mond reclame en ook via recensies kan je bijkomende informatie verzamelen over de werkwijze van een newborn fotograaf. Maak er zeker gebruik van.


Recensies kan je o.a. terugvinden op facebook, google, de website van de fotograaf of andere media. Check ze zeker. Houd enkel rekening met recensies van klanten van de fotograaf en vergeet nepreviews.


Het is bekend dat mond aan mond reclame de belangrijkste vorm is van reclame, niet alleen voor de fotograaf maar ook voor de klant.
Prijs en inhoud van de fotoreportage


Past de prijs in jouw budget? Wat krijg je voor die prijs?


Wordt er voldoende open en correct gecommuniceerd over de inhoud? Krijg je onmiddellijk of na contacteren van de fotograaf informatie over de inhoud van de fotoreportage en de prijs?


Kies niet voor een newborn fotograaf louter en alleen vanwege de lage prijs of hoge korting die deze fotograaf geeft maar leg alle andere punten mee in de weegschaal.


De prijs dien je af te wegen tegen de volledige return: inhoud, de kwaliteit en de service die je krijgt.


Wat krijg je voor die prijs? Zijn volgende topics opgenomen in de oorspronkelijke prijs of worden sommige apart aangerekend?

 • De voorbereiding van de fotoreportage.

 • De fotoreportage.

 • De administratie.

 • Het gebruik van de studio, de studio props, de kleertjes.

 • De bewerking van de foto's na de fotoreportage, hoeveel foto's worden er bewerkt?

 • Zijn er afdrukken of andere producten zoals een album opgenomen?

 • Zijn er bestanden opgenomen in de prijs ? Welke bestanden krijg je dan? de bestanden van foto's die genomen zijn (= de ruwe, onbewerkte bestanden), de bestanden van foto's die bewerkt zijn in een formaat dat je enkel kan gebruiken voor sociale media (= de sociale mediabestanden) of ook de bestanden van foto's die bewerkt zijn in een formaat dat je kan gebruiken om als klant zelf afdrukken te maken (= de printbestanden). Let dus op als men jou vertelt dat de prijs inclusief 'de bestanden' is. Vraag naar de resolutie van deze bestanden en ga wat je er mee kan en mag doen.

 • Kan je nog andere producten/afdrukken bijbestellen?

 • Mogen mama en papa mee op de foto?

 • Mogen broertjes of zusjes mee op de foto?

Gouden tip! Kies voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.


Vergeet niet, vakmanschap heeft een prijs. Bovendien heeft een newborn fotograaf heeft heel wat voor jou verborgen uitgaven.


Recente blogposts

Alles weergeven

Stijl

Comments


bottom of page