top of page
  • Foto van schrijverCarla

Persoonlijkheid: rust, geduld & passie

Bijgewerkt op: 27 jan. 2022

‘HELP! Ik ben op zoek naar een geschikte newborn fotograaf maar zie door de bomen het bos niet meer. ‘Ben je zwanger en op zoek naar een newborn fotograaf, dan help ik je graag in jouw zoektocht.


In de blog "Hoe vind ik een geschikte newborn fotograaf?" vind je een overzicht van alle aspecten waar je best even aandacht aan besteedt.


In deze blog gaan we dieper in op het aspect "Persoonlijkheid".


Persoonlijkheid: rust, geduld & passie


"Kies een fotograaf die het geduld heeft om een newborn te fotograferen en geen strakke tijdslimiet zet op jouw newborn reportage."


Wist je dat er enkele zeer belangrijke persoonlijke eigenschappen zijn die jouw fotograaf echt wel moet bezitten om een newborn fotoreportage met succes af te werken?


Deze eigenschappen zijn geduld, geduld en nog eens geduld.


Daarbovenop moet je newborn fotograaf beschikken over rust, kalmte en een passie voor newborn fotografie. Een fotograaf die niet gepassioneerd is door het fotograferen van newborns heeft meestal ook niet het geduld om een baby in een perfecte pose te leggen, ook al slaapt de baby als een roosje. De pose ‘lijkt’ dan alleen een beetje op die mooie foto’s die je ziet passeren maar het kan zoveel beter.


Heel frequent slaapt de baby niet de ganse tijd door en loopt een reportages niet van een leien dakje: de baby kan krampjes hebben, de baby heeft reflux, geraakt niet (meer) in slaap, ….

Het is de baby, het zijn de kwaaltjes waarmee hij op het ogenblik van fotograferen te kampen heeft, die het verloop van de sessie bepalen. Ondanks dat, is het heel belangrijk dat de fotograaf kalm blijft en geduldig is. De gemoedstoestand die de fotograaf uitzendt, wordt overgedragen op de ouders en op de baby.


Ook al weet de fotograaf wat een baby nodig heeft om rustig en slaperig te worden (soms is dat voeding krijgen, soms is dat zorgen dat de baby even geknuffeld, gewiegd, gesust wordt, soms is het wachten om de reflux of de krampen voorbij te laten gaan, soms volstaat het de baby op zijn buikje of zijtje te leggen, de baby te sussen, …) in vele gevallen betekent dit geduldig zijn. Ook wanneer de baby slaapt en hij in een specifieke pose wordt gelegd, ook dan is geduld een zegen: met geduld kan men de pose en daardoor het eindresultaat perfectioneren.


Kies voor een fotograaf die 'geduld heeft tijdens', 'rust uitstraalt bij' en 'een passie heeft voor' het fotograferen van een newborn.


Kies voor een fotograaf die geen tijdslimiet zet op jouw reportage.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page