top of page
  • Foto van schrijverCarla

"Ervaring"

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2021

‘HELP! Ik ben op zoek naar een geschikte newborn fotograaf maar zie door de bomen het bos niet meer. ‘

Ben je zwanger en op zoek naar een newborn fotograaf, dan help ik je graag in jouw zoektocht.


In de blog "Hoe vind ik een geschikte newborn fotograaf?" vind je een overzicht van alle aspecten waar je best even aandacht aan besteedt.


In deze blog gaan we dieper in op het aspect "Ervaring".Ervaring


"Kies een fotograaf die naast de juiste kwalificaties ook voldoende ervaring heeft in newborn fotografie."


Een theoretische kennis van alle aspecten van de newborn fotografie is niet voldoende, veel leert men pas na een jarenlange ervaring. Een baby’tje wordt niet geboren met een gebruikshandleiding. Ervaring, niet alleen in het fotograferen, in het poseren maar ook en vooral in het omgaan met en het aanvoelen van een pasgeborene, kan jouw sessie vlotter laten verlopen en daaruit voortvloeiend betere beelden opleveren.


De fotograaf moet leren hoe het lichaam en de geest van een baby gedurende zijn eerste levensweken en maanden werkt en evolueert. Hij moet leren welke reflexen een baby heeft, welke kwaaltjes er kunnen optreden, hij moet de lichaamstaal van een baby leren begrijpen. De geluiden en reacties van een baby kan men leren herkennen: heeft de baby honger, pijn, is hij bang, heeft hij het te warm of te koud?


Soms worden baby’s geboren met een (kleine of grotere) afwijking of zijn er tijdens de bevalling complicaties opgetreden waarmee de fotograaf rekening moet houden tijdens het fotograferen. Bovendien reageert niet elke baby op dezelfde manier. Een newborn fotograaf moet weten welke poses op een veilige manier kunnen toegepast worden (en vooral welke niet) in functie van het gedrag van dat unieke pasgeboren mensje.


De ervaring van jouw newborn fotograaf is een sleutel voor het welslagen van jouw newborn fotoreportage. Jouw baby is heel kostbaar. Geef jouw baby in de juiste handen.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page