Infocl1.jpg

Informatie

Communie reportages

Heb jij dit jaar een communicant of een lentefeestkind? En wil je graag originele en mooie foto's voor je uitnodigingen of fotokaartjes?

Dan ben je bij BEdeLIGHTed aan het juiste adres.
Je kan kiezen voor een fotoreportage in de studio of voor spontane foto's op een locatie naar keuze. 
 

We hebben ook dit jaar weer specifieke pakketten samengesteld voor de reportage van jouw oogappel.

En nieuw... je kan nu kiezen voor een reportage op locatie en we plannen enkele reportages op vaste locaties/dagen.  Deze laatsten worden in de komende weken voorgesteld.

Wat is nu reeds beschikbaar: een reportage aan zee en een reportage in de cultuurfabriek te Ronse. Zie verder.

Geïnteresseerd ?

Plan dan een kennismakingsgesprek of boek onmiddellijk één van onze vaste reportagelocaties. 

WAAAW wat een prachtige locatie hebben we gevonden voor de communie- of lentefeestreportage van jouw kind: de cultuurfabriek te Ronse. We fotograferen jouw kind daar op vrijdag 4 maart 2022.

Je kan deze locatie combineren met de volgende pakketten:  COMMUNIE-/LENTEPAKKET I of  COMMUNIE-/LENTEPAKKET II.

 • De reportage neemt max 60 min in beslag.

 • De vergoeding voor de toegang tot de locatie bedraagt €100.

 • De verplaatsingsvergoeding is inbegrepen.

Liever één van de klassieke formules? Dat kan ook, vraag ernaar.

Geïnteresseerd? ​Boek je sessie via de knop BOEK CULTUURFABRIEK.

IMG_8598 - 810px sRGB.jpg
2017_04_12_1438 - 1920px.jpg

COMMUNIE-/LENTEPAKKET I € 299,-

 • Reportage +/- 45 min

 • In de studio of op locatie (*) 

 • Professionele nabewerking van 6 foto's (**) 

 • Sociale mediabestanden van de bewerkte foto's

 • Printbestanden van de bewerkte foto's

(*) verplaatsingsvergoeding inbegrepen tot 20 km van de studio, daarna €0,50/km

(**) € 30,-/bijkomende foto

COMMUNIE-/LENTEPAKKET II € 399,-

 • Reportage +/- 75min

 • In de studio of op locatie (*) 

 • Professionele nabewerking van 12 foto's (**) 

 • Sociale mediabestanden van de bewerkte foto's

 • Printbestanden van de bewerkte foto's

 • 20 fotokaartjes enkelzijdig formaat 10x20 of 13x13

 • Fotoboek 20x20 max 8 spreads

(*) verplaatsingsvergoeding inbegrepen tot 20 km van de studio, daarna €0,50/km

(**) € 30,-/bijkomende foto

2020_02_27_0262 - HR FULL.jpg
2015_03_08_1925 - 1000px.tif

COMMUNIE-/LENTEPAKKET III € 399,-

1 maart 2022 - Oostduinkerke-Bad

Op dinsdag 1 maart 2022 fotograferen we jouw communie of lentefeestreportage aan zee. Ga jij mee naar zee? De reportage gaat door te Oostduinkerke-Bad. Boek zelf je tijdslot via de knop 'IK GA MEE NAAR ZEE'​

 • Reportage +/- 75min

 • Op locatie: Oostduinkerke-Bad (*)  

 • Professionele nabewerking van 12 foto's (**) 

 • Sociale mediabestanden van de bewerkte foto's

 • Printbestanden van de bewerkte foto's

 • 20 fotokaartjes enkelzijdig formaat 10x20 of 13x13

 • Fotoboek 20x20 max 8 spreads

(*) Verplaatsingsvergoeding is inbegrepen.

(**) € 30,-/bijkomende foto

Veel gestelde vragen

WANNEER BOEK IK EEN REPORTAGE VOOR DE COMMUNIE OF HET LENTEFEEST VAN MIJN KIND? WANNEER GAAT DEZE REPORTAGE DOOR?

Boek deze reportage aan het begin van het kalenderjaar en zeker zodra je over de kledij beschikt. We leggen de reportage vast op schoolvrije dagen.

IK WIL GRAAG EEN FOTOREPORTAGE OP LOCATIE. KAN DAT?

BEdeLIGHTed is gespecialiseerd in studioreportages. Maar wil je graag een reportage op locatie, dat kan. 


De locatie wordt dan door jou gekozen en jij zorgt voor de nodige toegang. BEdeLIGHTed kan enkele suggesties formuleren.

Wanneer de locatie of het tijdstip echter niet geschikt is (bijvoorbeeld bij onvoldoende licht, storm, gevaarlijke situaties, enz.) kan BEdeLIGHTed het afraden of weigeren om foto’s te nemen op de locatie. Regen, mist, sneeuw,…  zijn (meestal) geen argument om de reportage af te gelasten.


De verplaatsingsvergoeding bedraagt € 0,5/km. De eerste 20 km heen en eerste 20km terug worden niet aangerekend. Jij zorgt eveneens voor de toegangsvergoeding. 


Ter info:

Af en toe worden er thema-reportages ingepland op vaste tijdstippen buiten de studio. In dat geval wordt de locatie voorzien door BEdeLIGHTed. Bekijk in dat geval de specifieke informatie, verplaatsingsvergoedingen en toegangsvergoedingen kunnen in dat geval afwijken van de standaard.

WAT IS EEN KENNISMAKINGSGESPREK?

Afhankelijk van de gekozen formule is er een kennismakingsgesprek voorzien of niet.


Tijdens een kennismakingsgesprek geef ik graag bijkomende informatie over de mogelijke formules, leg ik uit hoe ik te werk ga en hoop ik van jou te vernemen wat je wensen zijn. 

Indien gewenst bespreken we tevens de mogelijke nabestellingen van uw foto’s zoals fotoprints, wanddecoraties, fotoalbums, fotoboxen, .... We kunnen dit ook bespreken net na de fotoreportage of tijdens de bestelafspraak. 

Een kennismakingsgesprek gaat enkel door op afspraak en bij voorkeur 's avonds op werkdagen om 19u of om 20u. Je kan dit zelf inplannen: PLAN JE GESPREK

MOGEN BROERTJES, ZUSJES, MAMA EN PAPA MEE OP DE FOTO?

Deze reportage draait om het feestvarken maar we kunnen indien gewenst enkele foto's van het gezin voorzien. 

WANNEER EN HOE BETAAL IK MIJN FOTOREPORTAGE?

De betaling van je fotoreportage gebeurt in schijven:

 • Bij boeking betaal je via een overschrijving een voorschot van € 150,- (rekeningnummer van BEdeLIGHTed, IBAN BE72 6528 3433 8916, BIC: HBKABE22). Zo heb je meteen een bewijs van betaling.

 • Op het einde van de fotoreportage betaal je een tweede voorschot van €150,-. Dit kan via de app van bancontact (payconiq) of via overschrijving met behulp van je smartphone. Dit bedrag kan niet teruggevorderd worden.

 • Op het einde van de bestelafspraak, wanneer je beslist hebt welke formule je wenst, betaal je het resterende bedrag. Dit kan eveneens via de app van bancontact (payconiq) of via overschrijving met behulp van je smartphone. 

Opgelet! Controleer het maximum bedrag dat je via de Bancontact-app kan overschrijven.

Heb je een bijkomende bestelling geplaatst, dan betaal je 50% bij bestelling en het resterende bedrag bij afhaling.


UPDATE! Vanwege CORORNA worden er geen bestelafspraken voorzien. Nadat je de gewenste foto's gekozen hebt, zal je gevraagd worden om het resterende bedrag te betalen.

HOE GAAN WE VERDER NA DE FOTOREPORTAGE?

Op het einde van de fotoreportage prikken we een datum/tijdstip om samen een selectie van de foto's te bekijken en een keuze te maken voor de foto's die je wenst te bestellen. Voor deze bestelafspraak voorzien we 1u à 2u. De bestelafspraak gaat door in de studio. De bestelafspraak is het ogenblik waarop je definitief beslist welke foto's en welke formule je wenst. Op het einde van de bestelafspraak betaal je het resterende bedrag (via overschrijving met je smartphone of via payconiq). Heb je een bijkomende bestelling geplaatst, dan betaal je 50% bij bestelling en het resterende bedrag bij afhaling. Zodra je betaling binnen is, bewerkt BEdeLIGHTed de foto's van jouw keuze (we optimaliseren elke foto afzonderlijk) en maakt het ontwerp van je album indien dit deel uitmaakt van je formule. Eenmaal klaar met de nabewerkingen,

 • ontvang je de sociale mediabestanden,

 • krijg je toegang tot het ontwerp van je album en wordt je goedkeuring gevraagd

 • en indien deze deel uitmaken van je pakket, worden de printbestanden doorgestuurd (via wetransfer of analoog).

Eenmaal je het ontwerp van het album goedgekeurd hebt, bestelt BEdeLIGHTed het album. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om het album aan te passen. Zodra het album klaar is, wordt je uitgenodigd om dit af te halen te Pollare (tenzij anders afgesproken).


UPDATE - Vanwege CORONA worden er geen bestelafspraken vastgelegd. De 'onbewerkte' bestanden worden je ter beschikking gesteld via one-drive. Stuur me een lijst door van de foto's die je wenst te bestellen. BEdeLIGHTed bekijkt in functie van het aantal gekozen foto's welke formule voor jou het voordeligste is.

KLOPT HET DAT WE ONZE SCHOENEN MOETEN UITDOEN BIJ HET BINNENKOMEN VAN DE STUDIO?

Jazeker, dat heb je goed opgevangen. Wil je op de foto met schoenen, breng dan een apart paar schoenen mee die je vooraf onderaan voldoende gereinigd hebt.
Deze maatregel helpt ons de studio proper en hygiënisch te houden. Zo voorkomen we ongewenste bacteriën, vuil en beschadigingen aan onze achtergronden.
Je mag pantoffels, die je uitsluitend binnen gebruikt, meebrengen en aantrekken bij het binnenkomen. Je mag ook op je kousen rondlopen. BEdeLIGHTed stelt (nieuwe) kousjes ter beschikking indien je daar nood zou aan hebben. Op die manier hopen we alle weerstand en onbegrip voor deze maatregel weg te nemen.
In heel veel landen is het de normaalste zaak van de wereld om bij binnenkomst je schoenen uit te trekken. In België zijn we hier wat minder strikt in en zonde, want met schoenen lopen in huis is ongezond en vies.
Om dezelfde reden wordt er gevraagd om de kinderwagen in de auto te laten. Breng gerust je draagwieg mee binnen.

KRIJG IK OOK DE DIGITALE BESTANDEN VAN MIJN FOTOREPORTAGE?

De beschrijving van de formule vermeldt steeds welke bestanden er voorzien zijn.  

 • Van alle bestelde foto’s krijg je een digitaal bestand geschikt voor sociale media. De sociale mediabestanden zijn herkenbaar aan het BEdeLIGHTed logo. Het is niet toegelaten om het logo te verwijderen. Deze bestanden worden je ter beschikking gesteld via een link waarna je ze kan downloaden. Het is niet toegestaan sociale mediabestanden te gebruiken voor afdruk, ze zijn enkel bestemd om digitaal weer te geven. BEdeLIGHTed raadt je ten stelligste af om van deze bestanden afdrukken te maken vermits de resolutie ervan te klein is. 

 • Afhankelijk van de formule bevat deze ook de printbestanden. Printbestanden mag je gebruiken voor afdrukken in alle mogelijke formaten. De printbestanden bevatten geen logo. Het is niet toegestaan om printbestanden te delen via sociale media (auteursrechten), gebruik daarvoor de sociale mediabestanden.
  De printbestanden worden je ter beschikking gesteld via een link waarna je ze kan downloaden.

 • Ruwe, onbewerkte bestanden van foto's worden niet geleverd en verkocht: er worden enkel bestanden van professioneel bewerkte foto's geleverd.

Ook al beschik je over de bestanden, de auteursrechten van de foto's blijven bij BEdeLIGHTed.
Wat betekent dit voor jou? Je mag ze gebruiken voor persoonlijke doeleinden maar niet voor commerciële doeleinden of deelname aan wedstrijden.

IK WENS EXTRA AANPASSINGEN AAN REEDS BEWERKTE FOTO'S, IS DAT MOGELIJK? IK WENS MEER FOTO'S TE LATEN BEWERKEN DAN VOORZIEN IN MIJN FORMULE, KAN DAT?

Dat kan. 


BEdeLIGHTed bewerkt fotobestanden op een professionele manier en volgens haar huisstijl.
Wil je een "verantwoorde" aanpassing aan een reeds bewerkte foto, dan zal dit uitgevoerd worden zonder meerprijs.

De prijs van (andere) bijkomende bewerkingen of bewerkingen van meer foto's, vind je terug bij de formules.


Tip! Mogelijk is het voordeliger om over te schakelen naar een formule met meer bewerkte foto's. Overschakelen op een formule met minder bewerkte foto's is niet meer mogelijk.

WAAR KAN IK TERECHT MET VERDERE VRAGEN?

Gebruik de CONTACTPAGINA van de website, stuur me een mail (info@bedelighted.be), een sms (0476.456.000) of bel me 's avonds. Ik probeer dan zo snel mogelijk te antwoorden. 


Ter info: Neem ik de telefoon niet op, laat dan zeker een boodschap na. Alleen dan neem ik contact met je op.

MAG IKZELF OOK FOTO'S MAKEN IN DE STUDIO?

Het is niet toegelaten om zelf foto's te nemen in de studio tenzij anders overeengekomen. Je smartphone, tablet, fototoestel, ... laat je gewoon zitten in je tas. Haal dit instrument enkel tevoorschijn wanneer je het nodig hebt om de aandacht van je kind te trekken via een filmpje. 


BEdeLIGHTed zal voor jouw foto's zorgen.

WAAR GAAT DE FOTOREPORATE DOOR?

Tenzij het een reportage op locatie betreft, gaat de reportage door in de studio van BEdeLIGHTed.


De studio is gelegen te Ninove, Brakelsesteenweg 66 en is enkel toegankelijk op afspraak. Op andere momenten kan je er niet terecht. De deur van de studio zal 60 min voor jouw afspraak geopend zijn.

Een bestelafspraak gaat ook door in de studio, tenzij expliciet anders afgesproken.

Het afhalen van een bestelling dient te gebeuren op het vestigingsadres te Pollare (Pollare-dorp 51), tenzij expliciet anders afgesproken.

WAT IS DE PRIJS VAN EEN FOTOREPORTAGE EN HOELANG DUURT EEN REPORTAGE?

Er zijn specifieke formules voorzien voor de communiereportages. Je kan ook gebruik maken van de standaard formules die het ganse jaar door beschikbaar zijn. We verwijzen je graag naar de inhoud en de prijzen van de formules voor meer info.

Je vindt bij de formules ook een 'gemiddelde' tijdsduur van een reportage om tot het gewenste aantal foto's te komen. Een reportage kan wat korter of langer duren, het is enkel een indicatie (*). 

Enkel bij de formule A LA CARTE heeft de vereiste tijdsduur een invloed op de uiteindelijke prijs van de reportage.


Heb je nog vragen over de formules? Verzamel ze en stel ze tijdens het kennismakingsgesprek, dan beantwoord ik die graag.


(*) voor een reportage op locatie is het mogelijk dat het een vaste tijdsduur betreft. Bekijk hiervoor de inhoud van de formule.

WANNEER WORDT ER GEFOTOGRAFEERD?

Een fotoreportage in de studiogaat enkel door op afspraak en wordt bij voorkeur gepland op maandag, woensdag, vrijdag of zaterdag. 


Een communie/lentefeestreportage gaat door op schoolvrije dagen. 


Af en toe worden er reportages op locatie ingepland op specifieke dagen. In dat geval dien je een datum en tijdstip te kiezen uit de voorgestelde mogelijkheden.

WANNEER IS MIJN BOEKING DEFINITIEF? KAN IK MIJN BOEKING ANNULEREN?

Jouw boeking is definitief nadat een datum voor jouw reportage is ingepland en een voorschot van € 150,- is betaald. Betalen kan via een overschrijving naar rekeningnummer van BEdeLIGHTed, IBAN BE72 6528 3433 8916, BIC: HBKABE22 met vermelding van 'voorschot reportage' + naam. Zo heb je een bewijs van betaling.
Je kan je reportage annuleren na een definitieve boeking, het voorschot wordt dan niet terugbetaald. Onder zeer specifieke omstandigheden kan BEdeLIGHTed beslissen om het voorschot toch terug te betalen of om te zetten naar een tegoedbon. Contacteer me indien dit nodig mocht blijken.

Reportages die niet kunnen doorgaan vanwege COVID/ziekte worden verplaatst naar een latere datum. Indien het een reportage op een vaste datum/locatie betreft is het mogelijk dat BEdeLIGHTed niet in de mogelijkheid is om de locatievergoeding te recupereren. Bovendien is her geen garantie dat de verplaatste reportage op voorziene locatie kan doorgaan. 


Bij betaling van het voorschot ga je automatisch akkoord met de ALGEMENE VOORWAARDEN van BEdeLIGHTed.

WANNEER MOET IK DE GEWENSTE FORMULE VASTLEGGEN? KAN IK NOG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE FORMULE?

Op het einde van de fotoreportage prikken we een datum en tijdstip om je foto's te bekijken en je bestelling door te geven: tijdens deze bestelafspraak kies je de gewenste formule. Wil je meer foto's opnemen in de formule, dat is mogelijk afhankelijk van de gekozen formule. We bekijken dan wat voor jou het voordeligste is: de foto's apart betalen of toch kiezen voor een hogere formule met meer foto's.


UPDATE - Vanwege CORONA worden er geen bestelafspraken vastgelegd. De 'onbewerkte' bestanden worden je ter beschikking gesteld via one-drive. Stuur me een lijst door van de foto's die je wenst te bestellen. BEdeLIGHTed bekijkt in functie van het aantal gekozen foto's welke formule voor jou het voordeligste is. 

KAN IK WAT FOTO'S ZIEN GEMAAKT DOOR BEDELIGHTED?

Er zijn 2 locaties waar je foto's van BEdeLIGHTed zal terugvinden: 1) De website van BEdeLIGHTed, kies portfolio: www.bedelighted.be 2) de facebook pagina van BEdeLIGHTed: www.facebook.com/BEdeLIGHTED Kies 'Foto's > Alles weergeven > '. Kies hier het gewenste album Ter info: De facebook pagina wordt sneller up-to-date gebracht.

KAN BEDELIGHTED ME ENKELE KLEDING-/KLEURENTIPS GEVEN?

Gaat het gezin op de foto, zorg dan dat jullie kledij qua kleur en stijl bij elkaar past. Vermijd logo's en felle motieven, we willen dat de aandacht op de foto naar jullie gaat en niet naar teksten op kledij. 

Voorbeelden vind je hier terug:

Kijk hier vooral naar de tinten en niet zozeer naar het type kledij. 

Kies voor tijdloze outfits bijvoorbeeld voor papa een klassiek hemd en voor mama een mooie tijdloze bloes. Stem de kledij ook af op de achtergronden die je kiest of omgekeerd.

KAN IK NOG ANDERE PRODUCTEN BESTELLEN BOVENOP MIJN FORMULE? KAN IK DE PRIJZEN VAN ALBUMS, VERGROTINGEN OF ANDERE PRODUCTEN KRIJGEN?

BEdeLIGHTed biedt ook een aantal producten aan zoals een glasbox, een white box, fotoblokken, een fotoboek, een album, wanddecoraties op canvas, dibond, hout of andere materialen, printbestanden en nog veel meer.


Indien gewenst geeft BEdeLIGHTed jou graag uitleg over de mogelijke nabestellingen net na de fotoreportage of tijdens de bestelafspraak.


Wil je iets bestellen dat niet op dit overzicht staat of in een ander formaat, vraag er zeker naar.

HOE GAAT BEDELIGHTED OM MET COVID-19 EN ANDERE VIRALE OF BACTERIËLE BESMETTINGEN? IS HET VEILIG OM IN DE STUDIO FOTO'S TE LATEN NEMEN.

Uitzonderlijke omstandigheden vereisen uitzonderlijke maatregelen. Om de verspreiding van het COVID-19 virus maar ook andere virussen en bacteriën te voorkomen en zo jouw en onze gezondheid te vrijwaren, zijn een aantal MAATREGELEN genomen welke toegepast moeten worden in de studio. 


We sommen enkele belangrijke punten nog even op:

 • Iedereen die die studio betreedt, dient zijn handen te ontsmetten en moet een mondmasker dragen dat de mond en de neus bedekt (afhankelijk van de leeftijd en volgens de op dat ogenblik geldende maatregelen). Eenmaal op de foto mag je het mondmasker afzetten.

 • Als fotograaf draagt ik de gehele sessie een FFP2 masker. Ik ontsmet mijn handen regelmatig tijdens de reportage.

 • De studio beschikt over een automatisch ventilatiesysteem dat een aantal parameters monitort en indien nodig het debiet van de luchtafvoer verhoogt.

 • De studio wordt gereinigd en ontsmet tussen twee reportages. 

Alle andere maatregelen vind je HIER.


BELANGRIJK!

Bij MINI reportages kan er afgeweken worden van de regel: 1 reportage per 2 dagen. Om dit te compenseren voorzien we tussen twee reportages voldoende de tijd om de studio te ontsmetten. 

IK BESCHIK OVER EEN CADEAUBON OF EEN TEGOEDBON. WAT MOET IK DOEN OM DIE TE GEBRUIKEN?

Als je over een bon beschikt en je wenst deze te gebruiken voor een fotoreportage dien je dit te melden bij het boeken. Betreft het een fysieke bon, dan dien je deze te overhandigen tijdens de fotoreportage. Betreft het een digitale bon, dan dien je deze door te sturen bij boeking van de fotoreportage. Lees alvast het topic '15. VOORWAARDEN GELDIG OP CADEAUBONNEN EN TEGOEDBONNEN' in de algemene voorwaarden van BEdeLIGHTed.  

TIP!

Mijn fototoestel is onverbiddelijk: elk detail heeft het gezien.

Gaan kleine kinderen mee op de foto? Sommige kinderen hebben ‘groene’ vingers (lees krabben graag in de grond), kleuren graag met stiften, houden van koeken of hebben net een dutje gedaan. Controleer daarom de handen, mond en tanden: Zijn de nagels proper? Zitten er geen kruimels meer tussen de tanden? Is het zandmannetje langs geweest? Is de neus goed gesnoten?

Probeer die kleine ongewenste restjes te verwijderen.